Taakveld
Kinder- en jeugdwerk

Taak van de ouderling van dit taakveld is om te zorgen dat de visie op en prioriteiten binnen het jeugdwerk helder zijn. Hij is aanspreekpunt voor de jeugdwerker en werkgroepen en zorgt voor afstemming met andere taakvelden waar nodig.

John Rietveld

Mijn naam is John Rietveld. Vanaf 1992 zijn wij lid van de Koepelkerk in Arnhem. Ik ben  getrouwd met Wilma en samen hebben wij 3 kinderen die bijna allemaal zijn uitgevlogen.

In het dagelijks leven werk ik op de medische afdeling van een groot farmaceutisch bedrijf waar ik leiding geef aan de afdeling “Medical Affairs” waarin wij ons dagelijks inzetten om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen voor ziektes op het gebied van reumatologie/dermatologie en immunologie.

Eind jaren negentig ben ik gestart met het geven van catechisatie aan jongeren tussen de 12 en 16 jaar. In 2006 mocht ik als jongerenouderling in deze levendige en jonge gemeente aan de slag gaan. Vandaaruit ben ik ruim 10 jaar betrokken gebleven bij de catechisaties voor jongeren vanaf 16 jaar.  Dat waren ieder seizoen weer prachtige avonden, weken en maanden waarin we samen met de jongeren ontdekten wie zij waren en kunnen zijn voor hun naasten in het licht van het goede nieuws van onze God.

Mijn motivatie om dit taakveld  vorm te geven is om samen met alle jeugd- en jongerenwerkers,  een veilige plek te creeeren voor de jeugd. Zodat zij ook met passie voor Jezus hun toekomst tegemoet mogen gaan.