Catechesatie 16+

De dinsdagavond is de avond waarop we met jongeren van 16 jaar en ouder bij elkaar komen. We bespreken in kleine groepjes een thema dat door één van de teamleden wordt ingeleid. Thema’s over het geloof, vanuit de bijbel.

Daarin vinden we het belangrijk om de relevantie van het onderwerp dichtbij te brengen. We stellen onszelf als doel dat jongeren iets meekrijgen waarmee ze in hun eigen denkproces verder komen. Onderwerpen die zeker terugkomen zijn: Wetenschap en geloof, God de Vader, Jezus, De Heilige Geest. Maar ook onderwerpen als zelfbeeld, relaties en seksualiteit.

Regelmatig nodigen we gastsprekers uit om ons mee te nemen in een bepaald onderwerp. Dat kunnen zowel personen uit of buiten de Koepelkerk zijn.

Er is een open sfeer. Sommige jongeren geloven, anderen zijn op zoek, en weer een aantal kan niet zoveel met het geloof. We vinden het belangrijk dat er alle ruimte is om meningen en gedachten met elkaar te delen. Dit levert mooie en waardevolle gesprekken op.

Wanneer je belijdenis wilt doen kan je dat tijdens elk catechisatiejaar aangeven. Vanaf januari start binnen de grote groep van de dinsdagavond een kleine groep met degenen die belijdenis willen doen of daar over nadenken. Aan het eind van het seizoen gaat deze groep met het team op kamp om je voor te bereiden op je belijdenis.

Aan het begin van het seizoen wordt het rooster met iedereen gedeeld. Over het algemeen zijn het drie dinsdagen in de maand van 20.30u tot 21.45u. De avonden worden gehouden in de benedenzaal van de Koepelkerk. Het team bestaat uit Wilma Rietveld, Gerlinde Wibbelink, Ruth Nanninga en Cornelis Hamstra.