Gepubliceerd op 08-11-2019

Voedselbank Arnhem

'Ik koop een pak rijst extra bij de supermarkt, wat doet u?' Je verliest je baan of je hebt een financiële tegenslag. Ineens ziet het leven er heel anders uit en staat u niet meer in de rij bij de kassa met een winkelwagen vol heerlijk eten, maar bij het uitgifte punt van de voedselbank...

Voor duizenden Gelderlanders is dit de realiteit. En dat worden er elk jaar meer. Daarom komt Omroep Gelderland in actie! Van 8 tot en met 19 december gaan we zoveel mogelijk levensmiddelen in zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Maar dat kunnen we niet alleen. Helpt u mee?! Hoe kunt u helpen? We zoeken mensen die alleen, met hun straat, buurt of kerkgenootschap iets willen geven. We zijn blij met een pak rijst, maar dagen ook groepen uit om echte grote acties te organiseren. Doel is om zo veel mogelijk levensmiddelen op te halen voor de voedselbank. Samen voor de voedselbank, zo heet de actie. Het zou toch geweldig zijn als uw kerkgenootschap iets kan betekenen voor onze voedselbankactie. We verzamelen alles bij Omroep Gelderland. Daar kunt u tussen 8 december en 19 december uw spullen brengen. Mensen kunnen als tegenprestatie meteen een plaatje aanvragen en men komt in aanmerking voor deelname aan de Omroep Gelderland Winter BBQ. Ook proberen we zoveel mogelijk inzamelpunten bij u in de regio op te zetten. Deze inzamelpunten kunt u vinden op voedselbank.gld.nl. Voor de mooiste actie van verenigingen, dorpen, kerken of bedrijven hebben we ook iets over. We bieden u een filmpje aan, door professionals gemaakt over uw kerk! Help een ander met wat u kunt missen. Kom nu in actie, Samen voor de voedselbank! Meld u actie aan via voedselbank.gld.nl of mail naar voedselbank@gld.nl. Wat levert men in? Op voedselbank.gld.nl vindt u een lijst van artikelen die we zoeken. Dit zijn levensmiddelen die lang houdbaar zijn zoals rijst en pasta, maar ook tandpasta en wasmiddel. In december rijdt presentatrice Angelique Krüger samen met de radioverslaggevers van Omroep Gelderland langs zoveel mogelijk acties in heel Gelderland om te laten zien wat jullie allemaal uit de kast halen voor de voedselbank. Doet u mee? Voor meer informatie ben ik uiteraard per mail of telefonisch bereikbaar.

Voedselbank Arnhem