Iedere zondag

We nodigen je uit om de zondagse diensten te komen bezoeken. Bekijk onze agenda voor meer informatie!

Lees verder

Koepelkerk

Arnhem en omgeving

Arnhem, hoofdstad van Gelderland. Een mooie groene stad met een geheel eigen karakter. Arnhem is vooral bekend om de ligging aan de Rijn, om de prachtige groene parken. Arnhem staat internationaal bekend als de stad van de John Frost brug. De brug die een brug te ver bleek in de Tweede Wereldoorlog. Maar de historie van de stad en de omgeving gaat verder terug: die begint al duizenden jaren voor de geboorte van Jezus. In de wijk de Schuytgraaf zijn sporen van bewoning gevonden, die erop duiden dat hier  mensen woonden, nog voor Abraham naar het beloofde land trok. De sporen van de Romeinen zijn er vele, niet alleen in de uiterwaarden in Arnhem, maar vooral ook in het gebied ten zuiden van Arnhem.

Bloeiende christelijke gemeente

Midden in het centrum van Arnhem komen elke zondag leden van de Koepelkerk bijelkaar. De samenkomsten staan open voor iedereen die deze wil bezoeken. De Koepelkerk is een christelijke gemeente die groeit en bloeit! Momenteel telt onze gemeente ongeveer 1.350 leden. We zijn er met elkaar diep van overtuigd dat God ons in deze stad en omgeving de taak geeft het evangelie waar mogelijk uit te dragen. Je bent van harte welkom om eens een kerkdienst te bezoeken. Ben jij op zoek rust in je leven? Zoek je zingeving? Wil je meer horen over God en over Jezus? Neem contact met ons op; we helpen je graag verder! We willen graag een open, gastvrije kerk zijn met een herkenbaar gereformeerd karakter. De liturgie is veelvormig: we zingen liederen, psalmen, gezangen vanuit allerlei verschillende bronnen. En we worden begeleid door orgel, band, piano, saxofoon etc.; in wisselende samenstelling. Voor de kinderen is er een grote variatie aan kinderwerk. Naast onze diensten vormen de koepels het hart van de gemeente. In de koepel doen we Bijbelstudie, maar daarin ligt ook de basis van het pastoraat. We proberen met elkaar mee te leven, bidden voor elkaar, en bieden ook hulp in praktische zaken.

Monumentaal kerkgebouw

We hebben echt een prachtige kerk – de Koepelkerk. Het is een  monument, gebouwd in 1837. Een echte protestantse kerk; alles zit rondom de preekstoel – het Woord van God. De kerk staat in het voetgangersgebied van Arnhem. We hebben dus veel aanloop van mensen, die winkelen of om andere wijze de stad bezoeken. Dat geeft een grote zichtbaarheid in onze stedelijke samenleving en een kans om het evangelie uit te dragen. Als er een groot evenement in de stad is - ook en juist op zondag! - dan zijn we er zoveel mogelijk bij.

Meer weten?

Communicatie Koepelkerk | communicatie@koepelkerk.nl