Gepubliceerd op 02-10-2019

Boek The doctor comes to Lui'

Maak kennis met Dr. Kenneth Grant Fraser, arts en missionaris uit Zuid Sudan (1877-1935). Dit boek wordt gratis aangeboden.

Het boek 'The doctor comes to Lui' mag je nu gratis meenemen uit de hal van de Koepelkerk. Het boek gaat over Kenneth Grant Fraser, een gedreven man die begin vorige eeuw het christelijk geloof bracht naar Lui, hoofdstad van de Moru in Zuid Sudan. De Moru is een etnische groep in Zuid Sudan. Veel leden van deze etniciteit zijn christenen, de meeste leden van de Episcopal Church of South Sudan (ECSS). De pionier-zendeling in het gebied was Dr. Kenneth Grant Fraser van de Church Missionary Society (CMS) van Engeland. 

Kenneth Grant Fraser

Dr. Kenneth Grant Fraser en zijn vrouw Eileen begonnen in 1920 in Zuid-Sudan te werken om de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren, kerken te stichten, en verbetering van het onderwijs. Fraser organiseerde de oprichting van een ziekenhuis in Lui en ontwikkelde een programma dat medische medewerkers trainde en voorzag van medische zorg onder zijn leiding in het ziekenhuis. Leprakolonies werden onder zijn leiding gecreëerd. Hij leidde leraren en evangelisten op om scholen en kerken te dienen die in Moruland langs de hoofdwegen waren gevestigd. De gebouwen functioneerden ook als apotheken. Lees nu deze bijzondere verhalen, geschreven door Eileen Fraser zelf.

Meer informatie: https://en.wikipedia.org/wiki/Kenneth_Grant_Fraser

Stichting African Mission

Deze stichting zet zich sinds 2005 in voor de mensen van Zuid Sudan. Vorige namen van deze stichting: Stichting Ephraïm Mission en Stichting Hulpverlening Sudan. Stichting African Mission ondersteunt de christenen in Zuid Sudan, in het gebied van de Moru. Hiermee treden wij in de voetsporen van Dr. Kenneth Grant Fraser.

Meer informatie: https://www.africanmission.nl/

Jaco van Maaren | Stichting African Mission