Gepubliceerd op 09-10-2020

Dorcas kledinginzameling

Dorcas houdt op zaterdag 17 oktober een kledingactie bij het inzameldepot van Dorcas in Arnhem.

Van 10 tot 12 uur kan kleding persoonlijk worden afgegeven. Het depot bevindt zich aan Graanhoeve 25 in Arnhem-Zuid, Schuytgraaf. Voor meer info: www.dorcasarnhem.nl of via 06-48090786. We houden ons aan de RIVM-richtlijnen en verwachten dat ook van onze bezoekers.

Elk voorjaar en najaar houdt Dorcas Arnhem een kledingactie. Het is een mooie gelegenheid om de kasten weer eens op te ruimen. Tijdens de actie is er gelegenheid om het depot te bekijken en vragen te stellen. Naast kleding kunnen mobiele telefoons, schoenen en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd. De opbrengst van de kleding wordt ingezet voor blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

Dorcas moedigt mensen aan om met hun talenten aan de slag te gaan en we helpen hen die te ontwikkelen. Het is een werkwijze die erop gericht is dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen zonder afhankelijk te blijven. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen.