Gepubliceerd op 04-01-2019

Gemeentecursus Luisterend Bidden

Met de gemeentecursus ‘Luisterend bidden’ gaan we in zes kerkdiensten op ontdekkingstocht. Kunnen we echt Gods stem horen? Op welke manieren spreekt God dan? Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is? En hoe kunnen we woorden van God op een liefdevolle manier met elkaar delen?

Deze cursus komt helemaal tot zijn recht als je het gehoorde ook gaat toepassen en oefenen. Na deze cursus heb je als gemeente iets geproefd van Gods betrokkenheid op je dagelijkse leven. En je hebt ervaren dat God door jou heen wil werken om anderen op te bouwen, te troosten en te bemoedigen (1 Korintiërs 14:3), zodat wij steeds meer gaan leven als getuigen van Jezus en zijn Koninkrijk.

Morgendiensten Koepelkerk

1. zondagmorgen 3 februari 2019 - Op Jezus gaan lijken: geliefd kind van de Vader
  2. zondagmorgen 10 februari 2019 - Op Jezus gaan lijken: meewerken met de Vader
  3. zondagochtend 17 februari 2019 - Gods stem herkennen: manieren waarop God spreekt
  4. zondagochtend 10 maart 2019 - Gods stem herkennen: leren onderscheiden
  5. zondagochtend 17 maart 2019 - Een liefdevolle gemeenschap: zorgvuldig bidden
  6. zondagochtend 24 maart 2019 - Groeien in vertrouwelijke omgang en luisterend leven

Oefenmomenten: geef je op

Zoals hierboven ook staat is het belangrijk om te oefenen en al proberend te leren. Het is daarom erg fijn dat het gebedsteam graag (kleine) groepen wil leiden in hun ontdekkingstocht naar meer luisterend bidden. In elke week van de hierbovenstaande zes zondagen zal het groepje bij elkaar komen. Geef je op om te oefenen en te leren van elkaar. Vermeld daarbij direct je voorkeursmoment (bv. maandagavond):

Het is ook mogelijk deze cursus te volgen met je ‘eigen’ bijbelstudiegroep

Voor de cursus is namelijk een prachtig magazine beschikbaar met verwerking, informatie en achtergrondartikelen. Deze kost € 9,50 en is nodig om de cursus te kunnen volgen. Dit magazine willen wij als gemeente vergoeden. Wij vinden gebed zo’n belangrijk onderdeel van ons (gemeente)leven dat we dit graag willen financieren. Via ons ontvangt u na aanmelding ook het magazine van de cursus.

Het gebedsteam en Cornelis Hamstra | Aanmelden: gebedsteam@koepelkerk.nl