Gepubliceerd op 09-03-2018

Kruiswegstaties in Doesburg

Van 17 tot en met 31 maart is er in het centrum van Doesburg een bijzondere route langs 14 dubbele kruiswegstaties te lopen. Stichting Babel (Bijbelverhalen Anders BELicht) heeft namelijk 14 kunstenaars uit (de omgeving van) Doesburg bereid gevonden om naast het originele werk van Peter Brattinga een actueel parallel kunstwerk te maken.

Brattinga, bezoeker van het dagcentrum Beinum, maakte in 2008 zijn staties door zijn eigen schetsen in natte klei over te nemen, om vervolgens de gebakken klei te glazuren. Het resultaat is een prachtige serie keramiek platen, die het lijdensverhaal van Jezus vertellen.

Veertien verschillende kunstenaars, van beginnend amateur tot professionals, gingen de uitdaging aan om een actueel kunstwerk te maken, dat thematisch gelinkt kan worden aan één van de veertien staties.

Het resultaat is een prachtige en bijzondere wandelroute door de winkelstraten van Doesburg, waar in 14 etalages de dubbele staties twee weken lang te bekijken zullen zijn. Er is een routebeschrijving met ‘ondertiteling’ van de kunstwerken beschikbaar. Deze boekjes kosten 2 euro per stuk en zijn oa verkrijgbaar bij VVV Doesburg, Gasthuisstraat 13, Ter Steeg Lederwaren, Meipoortstraat 4 en TempAssist, Ondernemershuis, Kerkstraat 15, allen in Doesburg. Of kijk op de website.