Gepubliceerd op 12-01-2019

Ontdek Lectio Divina - Het Leerhuis

In deze cursus van Het Leerhuis zullen we in drie avonden kennis maken met de Lectio Divina. ‘De wat??’, hoor ik je zeggen. Nou laat ik het zo zeggen: we gaan kennis maken met een eeuwenoude en monastieke manier van Bijbellezen en gebed die ook vandaag een impuls voor je stille tijd kan zijn.

Jos Douma – een kenner op dit gebied – spreekt over ‘langzaam, liefdevol en luisterend leren lezen’ waarbij het doel is ‘door middel van een oude monastieke praktijk nieuwe inspiratie ontvangen voor de persoonlijke omgang met (de woorden van) God’.

Opzet van de cursus

De cursus bestaat uit drie maandagavonden (zie hieronder). Op de eerste en de tweede avond wil ik iets doorgeven van wat ikzelf van deskundigen op dit gebied ontvangen heb. Daarnaast zullen we deze avonden ruim de tijd nemen om via oefeningen bekend te raken met de methodiek. De derde avond is zgn. terugkomavond waarin we elkaar vertellen hoe de Lectio Divina heeft doorgewerkt in ons eigen leven en waarin we aan elkaar vertellen hoe het was om anderen (bv. de leden van onze kring of koepel) bekend te maken met de Lectio Divina. Die laatste avond is wat later in het jaar gepland.

Voor wie is het….

Wil jij graag (nieuwe) inspiratie ontvangen voor de persoonlijke omgang met God? Heb je het verlangen om op een meer spirituele manier om te gaan met Bijbelteksten? Zou je je willen ontwikkelen op het gebied van biddend en mediterend omgaan met Gods Woord? Zou je anderen (de leden van je kring of koepel) in hun zoektocht op dit gebied willen helpen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat je op dit punt kunt oppikken uit een andere traditie? Meld je dan aan!

Data, tijd en plaats (Kruiskerk)

1. Maandagavond 4 februari: start 20:00 uur (koffie/thee vanaf 19:45 uur) Kruispunt
2. Maandagavond 25 februari: start 20:00 uur (koffie/thee vanaf 19:45 uur) Kruispunt
3. Maandagavond 6 mei: start 20:00 uur (koffie/thee vanaf 19:45 uur) Kruispunt

Aanmelden kan t/m 30 januari 2019 via email: leerhuis@kruiskerk-arnhem.nl