Gepubliceerd op 09-03-2018

Projectkoor Gelderland 7 april 2018 Koepelkerk Arnhem

Op 7 april a.s. brengt Projectkoor Gelderland in de Koepelkerk in Arnhem een verrassend concert getiteld ‘Van Huis en Haard’. Verrassend omdat dit koor van gevorderde amateurs in hun nieuwe project samenwerkt met muzikanten afkomstig uit conflictgebieden in het Midden Oosten.

Het projectkoor is een gedurfde muzikale cross over aangegaan om een wereld in beweging te presenteren. Klassieke westerse stukken en populaire Arabische muziek worden gepresenteerd door Nederlandse zangers en professionele muzikanten uit Syrië. Zoals Nawras Altaky die met zijn Ud o.a. met Caro Emerald in Paradiso stond. Maar ook de talentvolle Ghaeth Almaghoot (klarinet) die op verschillende podia en met bekende artiesten te zien is evenals de internationaal bekende Modar Salama (drums en slagwerk). Laat je betoveren op 7 april om 20:00 in de Koepelkerk in Arnhem.

Van Huis en Haard

Dat Projectkoor Gelderland verrassend en veelzijdig is, daarvan getuigt ons nieuwe programma ‘Van huis en haard’, een muzikale cross over die een wereld in beweging presenteert. De liefde voor en heimwee naar wat je achterlaat, het verlangen, de hoop die je hebt of had op zoek naar een ander thuis, een onbekende wereld ver van je familie en je geliefden vormt daarbij de rode lijn. 
We putten hiervoor uit Westers gecomponeerd repertoire en werken samen met muzikanten die gevlucht zijn uit conflictgebieden en zich onlangs in Nederland hebben gevestigd. Samen met hen maken we muziek gebaseerd op de klassieke en populaire  Arabische liederen. Een deel van het repertoire is in een  gezamenlijk proces ontstaan en in dit concert hoort en ziet u het resultaat hiervan.

Wat kunt u verwachten?

In het ‘klassieke’ deel hernemen we een aantal liederen uit  eerdere projecten maar er worden ook nieuwe stukken toegevoegd. Dit heeft geleid tot een variatie van liederen uit Noord-  en Zuid-Europa.Voor het Arabische deel staan bekende liederen uit de Arabisch-Andalusische traditie op het programma. Maar ook een van oorsprong Russische melodie die in de Arabische wereld populair is geworden door zangeres Fayruz. En u gaat een traditioneel lied uit Aleppo horen in een 4-stemmig arrangement. Aanvullend wisselen we de muzikale gedeelten af met korte  teksten en maken we voor de algehele presentatie optimaal  gebruik van de concertlocatie, de cirkelvormige Koepelkerk in  Arnhem. Kom luisteren, beleef het mee en laat u verrassen!

Dirigent: Jonathan Ploeg.
Instrumentalisten: Nawras Altaky, Ghaeth Almaghoot, Modar Salama, Zita Verbeeck, José Arends en Marianne Ratajski.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Projectkoor Gelderland.
Downloaden: download hier de folder

Zaterdag 7 april 2018 aanvang 20:00 uur
Koepelkerk Arnhem, Jansplein 60, 6811 GD Arnhem Entree € 20 aan de kassa, € 17 in de voorverkoop via  www.projectkoorgelderland.nl