Gepubliceerd op 31-07-2015

Euregio Rijn-Waal | Zomerse pianoconcerten

Op 29, 30 en 31 juli. In het kader van het 5de Euregio Rijn-Waal Pianofestival.

Op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 juli treden in de prachtig gerestaureerde “Koepelkerk” drie zeer getalenteerde jonge pianisten uit China, Zweden en Duitsland op. Zij nemen deel aan de masterclasses, die op dat moment te Kleef plaats vinden, en onder leiding staan van de professoren Georg Friedrich Schenck en Boguslaw Jan Strobel (beiden uit Düsseldorf). In het kader van deze masterclasses zullen de deelnemende studenten bij elkaar 88 concerten verzorgen op verschillende plaatsen in het Duits-Nederlands grensgebied.

De concerten duren circa 55 minuten. Er wordt geen entreegeld gevraagd maar na afloop gecollecteerd om zodoende de kosten van de student te drukken.

Op de concerten in “De Koepelkerk”, die in samenwerking met de Gereformeerde Kerk Arnhem worden georganiseerd, treden veelbelovende pianisten op. Op de eerste dag kunt u genieten van het pianospel van Yaozong Song uit China, op de tweede dag van Melissa Jacobson Velandia uit Zweden en de derde dag van Max-Philip Klüser uit Duitsland.

Op woensdag 29 juli, 20.00 uur speelt Yaozong Song werken van Chopin, Liszt en Rachmaninoff.

Yaozong Song werd in 1999 geboren in Zengzhou. Van 2005 tot 2008 volgde hij les aan de muziekschool van het centrale nationale muziekinstituut, en daarna tot 2013 aan het muziekgymnasium van het muziekinstituut in Beijing

Op donderdag 30 juli, 20.00 uur speelt Melissa Jacobson Velandia werken van Chopin en Prokofiev

Melissa Jacobson-Velandia is geboren in 1990 in Nacka, Zweden, en kreeg op 5-jarige leeftijd haar eerste pianolessen. Op 17-jarige leeftijd vervolgde ze haar studies aan het Royal College of Music in Stockholm. Momenteel studeert ze in Düsseldorf aan de Robert Schumann Hochschule,eerst bij Prof. Paolo Giacometti en thans bij Prof. Georg Friedrich Schenck. Zij treedt regelmatig op als gastsoliste bij concertreeksen in Londen.

Op vrijdag 31 juli, 20.00 uur speelt Max-Philip Klüser werken van Beethoven en Chopin

Max Philip Klüser werd in 1994 in Siegen geboren, en begon op 6-jarige leeftijd met trompet. Op 10-jarige leeftijd nam hij ook bijkomend pianolessen. In 2007 werd hij opgenomen in de afdeling “Schumann Junior” van de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf, een afdeling voor hoogbegaafde kinderen.

Nadere inlichtingen: Arno Zaat (0316333774 of 0620721000)

--------------------------------------------------------------------------------

Toelichting tbv de redactie

De “Gesellschaft für Internationale Begegnungen e.V. Kleve.” organiseert tussen 20 juli en 1 augustus 2015 voor de 8ste keer de internationale muziekzomer "Campus Cleve". Onderdeel van deze masterclasses is de gelegenheid om podiumervaring op te doen. Dat komt er op neer dat jonge pianisten uit de diverse landen de kans krijgen tijdens 88 verschillende concerten in het Duits-Nederlands grensgebied, zich aan het publiek kunnen voorstellen. En dat op een zeer hoog artistiek niveau.

De concerten zijn steeds gratis toegankelijk. De opbrengst van de collecte na afloop is bedoeld voor de studenten zelf, als bijdrage in hun (reis/studie)kosten. Financiële ondersteuning komt ook van Kreis Kleve, Euregio Rijn-Waal en eventueel van deelnemende instanties.