Taakveld ouderling Pastoraat/diaconaat

Dit taakveld heeft te maken met de organisatie van het pastoraat/diaconaat, het pastoraal team, de diaconie en het werk in de kringen/wijken. Omdat het bestuursteam in nauwe verbinding wil staan met wat er leeft in de gemeente, zal Cornelis Hamstra naast zitting in de pastorale/diaconale raad, in het bestuursteam leiding geven aan dit taakveld.

Cornelis Hamstra

Mijn naam is Cornelis Hamstra. Samen met mijn vrouw Maureen zijn we in de zomer van 2016 naar het schitterende Arnhem gekomen. Vanaf juli 2016 mag ik voorganger zijn van deze jonge en diverse stadsgemeente. 

In het bestuursteam mag ik me concentreren op het pastorale en diaconale werk. Beide terreinen raken mijn hart. Voor een grote gemeente (als de koepelkerk mag zijn) is het een enorme uitdaging om verbonden met elkaar te blijven. Ieder mens heeft er behoefte aan om gezien te worden! Daarom proberen wij een goede liefdevolle houding naar elkaar te stimuleren en daarbij een  structuur neer te zetten die helpt om naar elkaar om te zien. En dat omzien naar elkaar – in liefde geven en ontvangen – is een taak voor ons allemaal. Deze pastorale kant ligt dicht tegen de diaconale kant aan waarin je ook zorg en aandacht wil geven aan hen die in de gemeente en daarbuiten (onze stad/dorp en onze wereld) extra zorg, hulp of aandacht nodig hebben. Deze focus op kwetsbare mensen past helemaal bij een gemeente die Christus in alles wil volgen. Ik vind het mooi en uitdagend om samen met zo veel zussen en broers hier mee bezig te zijn. Als wij de liefde van God die wij gekregen hebben uitdelen en ontvangen van andere mensen dan gebeuren er prachtige dingen.